MI AZ A REBABA?

Egy mondatban összefoglalva: a túlsminkelt babák arcáról lemosott festék helyére kézzel festett "gyermek-arc" kerül, a baba egyedi, kézzel készített ruhát kap, és bőrcipőt. Megszépül, megújul, más normákat közvetít, kifestett nőből bájos gyermekké válik.
Olyanná, amit szívesen adsz a gyermeked kezébe, amivel könnyebben azonosul, ami igényes és szép.

A Rebaba születése:

Már jó ideje figyeltem csendes csodálattal egy külföldi művésznő baba-átalakító munkásságát. Egész megdöbbentő volt látni, mit lehet kihozni egy babából egy ecset és némi akrilfesték segítségével. Arra gondoltam, milyen fantasztikus dolog ez, és ha egyszer odajutok, festek egy babát a lányomnak.
Aztán egy börzén ráakadtam az első babára.
Fura volt lemosni róla a sminket. Mert nem csak a smink tűnt el, hanem az egész arca... és felsejlettek egy ártatlan kislány vonásai.
Annyira élveztem a festegetést, a ruhavarrást, a cipőkészítést, hogy mikor hozzájutottam még néhány babához, már nem tudtam leállni.
Külön öröm volt számomra, hogy az első babákat villámgyorsan elkapkodták.

A projekt egyik nagy pozitívuma a recycling, avagy újrahasznosítás. Mikor azon gondolkodtam, hogy mi legyen a babák neve, akkor azonnal a re-baba jutott eszembe. Kidobásra ítélt, épp gazdátlan babák felkarolása, "ártatlanítása", kislánnyá lényegítése.


1 megjegyzés: